Nie będę po raz kolejny obiecywać sobie, że będę prowadziła blog systematycznie. Tak się po prostu nie dzieje. Gotuję na blog głównie w weekendy. Czasem w zbyt dużych ilościach i nie zawsze wystarczy czasu na zrobienie zdjęć. Dziś zobowiązałam się na facebooku do zrobienia wpisu i wywiązuję się.

1

Miałam w rękach książkę Home Made Winter Yvette van Boven. Zachwyciła mnie okładka i sposób napisania książki. Dziś jeden z przepisów na likier kawowy. Chyba przede wszystkim zachwycił mnie fakt, że wykonanie go zajmie Wam 5 minut włączając w to wyjęcie składników z lodówki i z szafki 😉

Likier Irish cream

200ml kremówki

400ml mleka skondensowanego słodzonego

300g whiskey

1 łyżka kawy rozpuszczalnej

2 łyżki syropu czekoladowego monin (ja nie miałam i nie wlałam)

2

Sprawa jest dość banalna. Wszystko miksujecie i gotowe. Trzymać w lodówce maksymalnie 2 miesiące. Ale bądźmy szczerzy – opróżnicie butelkę dość szybko.