Mazurek to dla nas ciasto, które moglibyśmy jeść niezależnie od świąt. Najbardziej lubimy na spodzie smakującym jak znane szkockie ciasteczka maślane. I koniecznie z masą z mleka w proszku 🙂 W tej odsłonie mazurek ma smak konfitury z płatków róży oraz pistacji. Mleczny mazurek z konfiturą z płatków róży kruchy […]
Miesiąc: kwiecień 2017
ELEVEN MADISON PARK
Właśnie przeczytałam, że restauracja Eleven Madison Park zajęła 1 miejsce w prestiżowym rankingu restauracji World’s 50 Best Restaurants. I łza zakręciła mi się w oku z radości, że kiedyś tam byłam. Bo szczerze, dla mnie to było najlepsze „jedzeniowe” życiowe doświadczenie. Miejsca w których chcielibyśmy zjeść w Nowym Jorku były przemyślane […]
Sernik z mascarpone i ricotty z solonym karmelem
To zdecydowanie jeden z naszych ulubionych serników. Dzięki temu, że jest przygotowany z ricotty i mascarpone, jest lżejszy niż tradycyjny wypiek. Znaleziony kiedyś w książce kuchni włoskiej – Mamma Mia- przeszedł wiele transformacji. Przed Wami sernik waniliowy z solonym karmelem. Sernik waniliowy z solonym karmelem spód ciasta: 150g masła 320g […]