Ta sałatka to przepis przywieziony z Włoch. Robiłam ją wielokrotnie na warsztatach z kuchni włoskiej w SPOT. Cieszyła się naprawdę dużą popularnością. I wcale się temu nie dziwię, jest naprawdę pyszna. Sałatka z karmelizowanej gruszki, cykorii, gorgonzoli i prosciutto 2 gruszki (koniecznie twarde) 1-2 łyżki masła 2 łyżki cukru 2 […]
Miesiąc: listopad 2016
Serniczki
Serniczki to w moim domu alternatywa dla pancakes. Czasem trochę kapryśne przy smażeniu, ale warto spróbować, choć raz 🙂 Pokazała mi je Aniela Redelbach, która prowadziła w Akademii Kulinarnej SPOT. warsztaty z kuchni gruzińskiej i ukraińskiej. Podobno je się je na śniadanie, ale to również dobra pomysł na deser. Serniczki […]
Orzechowa sałatka z jarmużu
Lubię jesień. Lubię za wszystkie warzywa. Ciężkie, pieczone, rozgrzewające. Taka jest też ta sałatka. Przepis pochodzi z warsztatów Marty Dymek – niekwestionowanej królowej kuchni wegańskiej. Lubię ją zdecydowanie na ciepło, ale według zapewnień Marty następnego dnia jest równie smaczna. Jeśli tylko coś z niej zostanie 🙂 Orzechowa sałatka z jarmużu […]