Ilekroć robię te pierogi wzbudzają one zachwyt. Ale nie wierzcie mi na słowo, tylko sami spróbujcie. Po pierwsze wyjątkowe ciasto – z mąki i śmietany. Po drugie farsz ricotta ze szpinakiem i rozpływające się żółtko. Po trzecie tarty parmezan i oliwa truflowa. Wszystko to dzięki Izie Kudlik, która przekazała nam […]
Miesiąc: styczeń 2012
Łososiowe canelloni z szynki parmeńskiej z polentą i sosem serowym
Czy robicie noworoczne postanowienia? Ja niby nie, choć obiecuję sobie z dużą częstotliwością w ciągu roku, że będę robiła regularne wpisy. I…nic z tego nie wynika. Uwierzcie mi, udzielam się kulinarnie, czytam, próbuję, gotuję, ale potem zawsze znajdę sobie dobre usprawiedliwienie. Tak czy inaczej… spróbuję… Dzisiejszy wpis to przepis, który […]
Jak „Smakuje” Grzegorz Łapanowski. Grzanki z jajkami przepiórczymi
W grudniu miałam możliwość uczestnictwa w warsztatach prowadzonych przez Grzegorza Łapanowskiego. Jestem ciekawa czy coś Wam to nazwisko mówi? Ci, którzy oglądali Dzień Dobry TVN z pewnością widzieli go gotującego. Ci, którzy mają Kuchnię TV – może oglądali jego program Ł’apetyt, a Ci, którzy interesują się książkami kulinarnymi pewnie słyszeli […]