Fascynacja kuchnią francuską trwa w najlepsze. Tym razem brioszka. Ciasto z ogroooomną ilością masła (to kolejna z moich słabości). Niestety pracochłonne, a ja jestem raczej niecierpliwa… ale warto, naprawdę! Drożdżowe ciasto maślane 70 ml letniego mleka 15g świeżych drożdży 500g mąki 15g drobnoziarnistej soli 6 jajek 350g masła, lekko zmiękczonego […]
Miesiąc: czerwiec 2014
Paryż. Przewodnik niepraktyczny.
Gdy byłam już nie taką małą dziewczynką marzyłam o Paryżu. Wydawało mi się oczyma wyobraźni, że to najwspanialsze miasto na świecie, a jakie romantyczne. Wyobrażałam sobie Sylwester w Paryżu, a po francuskiej płycie Celine Dion byłam gotowa uczyć się tego języka. Z czasem dziewczęce wizje straciły na sile i przy […]