Nie będę po raz kolejny obiecywać sobie, że będę prowadziła blog systematycznie. Tak się po prostu nie dzieje. Gotuję na blog głównie w weekendy. Czasem w zbyt dużych ilościach i nie zawsze wystarczy czasu na zrobienie zdjęć. Dziś zobowiązałam się na facebooku do zrobienia wpisu i wywiązuję się.
Miałam w rękach książkę Home Made Winter Yvette van Boven. Zachwyciła mnie okładka i sposób napisania książki. Dziś jeden z przepisów na likier kawowy. Chyba przede wszystkim zachwycił mnie fakt, że wykonanie go zajmie Wam 5 minut włączając w to wyjęcie składników z lodówki i z szafki 😉
Likier Irish cream
200ml kremówki
400ml mleka skondensowanego słodzonego
300g whiskey
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
2 łyżki syropu czekoladowego monin (ja nie miałam i nie wlałam)
Sprawa jest dość banalna. Wszystko miksujecie i gotowe. Trzymać w lodówce maksymalnie 2 miesiące. Ale bądźmy szczerzy – opróżnicie butelkę dość szybko.