Przepisy

Gofry na śniadanie

Lubię sobotnie śniadania. Nie lubię, że musimy wcześnie wstawać. Tak naprawdę jesteśmy jeszcze w piżamach i już po śniadaniu. Mieliśmy na śniadanie gofry. Moja gofrownica jest „słaba”, ale wystarczy, żeby od czasu do czasu ją wykorzystać. Ciasto pochodzi z książki „Jajka” Michel Roux. Przepis jest niby na 6 porcji, co […]

Przepisy

Fondant czekoladowy

Na zakończenie światowego dnia czekolady – fondant. Tak wiem, że jest już późno, ale ten deser robi się naprawdę szybko więc jeszcze dacie radę 🙂 Przyznaję, że to jeden z trudniejszych deserów, ale jeśli Wam się uda – bądźcie z siebie dumni. U mnie dziś nie wyszedł taki jak miał […]

Lifestyle

Kuchnia japońska – warsztaty kulinarne

Nie było mnie znów przez chwilę… Po pierwsze dlatego, że po raz pierwszy z drżącym sercem pożyczyłam mojemu Mężowi aparat na jego wyjazd. Nie mogłam więc robić nic nowego. Dobra strona tego to, kolejne książki kulinarne, które wykorzystam już wkrótce i zdjęcia zbyt piękne, żeby trzymać je tylko dla siebie. […]